20.03.2023 15:45:00

Konya'da Gezilecek Görülecek Yerler

Konya'da Gezilecek Görülecek Yerler

İnanç turizmi diyince listenin başında yer alan konyada gezilecek görülecek yerler

Kale Çamlığı, Huğlu, Karaburun ve Kızılören Çamlığı Orman İçi Dinlenme Yerleri, Meram Bağları, Ilgın Kaplıcası, İvriz Kaya Kabartması, Beyşehir Kalesi, Akmanastır, Hagia Eleni Kilisesi , Sırçalı Medrese, Tacül Vezir Medresesi ve Türbesi, İnce Minareli Medrese, Ali Gav, Küçük Karatay, Karatay ve İsmail Aka (Taş Medrese) Medreseleri, Has Bey ve Nasuh Bey Darülhuffazları, Seydişehir Muallimhanesi, İplikçi Camisi ve Medresesi, Sadreddin Konevi Camisi ve Türbesi, Alaeddin Dursunoğlu, Selimiye, Kapı, Aziziye, Eşrefoğlu ve Pir Hüseyin Camileri, Sahip Ata , Karabaş Veli ve Lala Mustafa Paşa Külliyeleri, Akşehir ve Ereğli Ulucamileri, Mevlana Türbesi ve Dergâhı , Nasreddin Hoca Türbesi , Taş Mescit, Sırçalı Mescit, Karatay, Tahir ile Zühre, Altunkalem, Güdük Minare ve Küçük Ayasofya Mescitleri, Yusuf Ağa Kitaplığı, Kubadabad Sarayı, Seyyid Mahmud Hayran ve Şeyh Şahabeddin Zaviyeleri, Kızılviran, Sultan, Zazadin, Horozlu, Kadın, İshaklı ve Kuruçeşme Hanları, Rüstem Paşa Kervansarayı, Konya Arkeoloji, Karatay Çini Eserleri, Konya Taş ve Ahşap Eserleri, Konya Mezar Anıtları, Atatürk Evi ve Kültür, Konya Etnografya, Konya Mevlana, Koyunoğlu, Akşehir Taş Eserler, Akşehir, Atatürk ve Etnografya, Ereğli Müzeleri

Konya Höyükleri

Yaklaşık 40 yıldır kazılar yapılan çatalhöyük ve (diğer iki höyük) Konya'ya gidildiğinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Konya’nın Çumra İlçesi sınırlarında olan bu höyük'te yapılan çalışmalar sonucunda 13 yapı katı açığa çıkartılmıştır.

Kilistra: Konya'nın Kapadokyası

Kilistra Antik kenti M.S. 7. y.y'da Kapodokya benzeri yumuşak kayaların oyulması ile bir çok kaya yerleşmesi oluşturulmuştur. 1998 yılında giderleri il özel idare müdürlüğü tarafından karşılanmak üzere Konya Müze Müdürlüğü adına yapılan kurtarma kazısı çalışmalarında, Haç Planlı Şapel, Sümbül Kilise, Büyük Su Sarnıcı ve Şırahanelerde temizlik, restorasyon, çevre düzenlemesi yapılmıştır.

Dünyadaki ilk manastırlar

Sille, Konya merkezinin 8 kilometre kuzeybatısındadır. O dönemde keşişler, kayaları oyarak yapmışlardır ve dünyadaki ilk manastırlardandır.

Mevlana Müzesi

Höşgörünün, farklı kültürlere, başka inançlara saygınının simgesi olan Mevlana Müzesi ve Türbesi bu çağda özellikle ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri.

Alaadin Camii

Kentin merkezinde Alaeddin Tepesi üzerinde. Anadolu Selçuklu mimarisinin Konya’daki en büyük ve eski camisi. Zaman içinde sürekli değişme ve eklerle günümüze ulaşan yapı 12. yüzyıl ortalarına ait. İki renk taş ve mermerden taçkapı, çinili mihrap, çini mozaik süslemeli kubbe ve abanoz minber, yapının önemli bölümlerinden.

İplikçi Camii

Alaeddin Caddesi üzerinde yer alan yapı Şemseddin Altun Apa tarafindan yaptırıldı. Caminin mihrabi gök mermerden yapılmış. Mevlâna Celaleddin Rumi burada ders verdi.

Sahip Ata Külliyesi

Mescit, hanigâh, türbe ve hamamdan oluşuyor. Selçuklu vezirlerinden Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından 1258-1283 yılları arasında yaptırıldı.

Şerafettin Camii

Şeyh Şerafettin tarafından yapılan cami 1336 yılında yıkılarak Çavuşoglu Mehmet Bey tarafindan yeniden yaptırıldı. Gövdesi kesme taştan bir kubbe ile örtülü. Mermer işlemeli minber ve mihrabi sanat eseri olarak göz dolduruyor.

Selimiye Camii

Mevlâna Türbesi’nin yanında yer alan caminin yapımına 1558 yılında, Sultan 2. Selim’in şehzadeligi döneminde başlandı. Caminin inşası 1587’de tamamlandı. Mimarı belli olmayan caminin kareye yakın dikdörtgen planı ve kubbeleri, Sinan’ın bazı yapıtlarını andırıyor.

Aziziye Camii

Mustafa Paşa’nın 1676’da yaptırdığı ilk yapı yanınca Abdülaziz ve annesi Pertevniyal Valide Sultan’ın yardımlarıyla 1875 yılında restore edildi. Caminin tüm cephelerinde zengin süslemeler bulunuyor. Cami Türbe Caddesi’nde.

Sırçalı Medrese

Anadolu’daki çinili medreselerin en önemlilerinden. Medresenin yapım tarihi 1242. Gazi Alemşah Mahallesi’nde yer alıyor.

Hasbel Darul Hafzl

Karamanoglu 2. Mehmet zamanında Haci Hasbey oğlu Mehmet Bey tarafından 1421 yılında yaptırıldı. Yüksek bir kubbe ile örtülü yapı, tuğladan ve kare planlı. Içerisinde çinilerle süslü bir de mihrap bulunuyor. Gazi Alemşah Mahallesi´nde.

Yorum Yap
Ad Soyad
E-Posta
Telefon
Mesaj
Doğrulama kodu : 1740
WhatsApp Destek! whatsapp
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için çerez politikaları ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.