5.11.2022 08:30:00

Trabzon Gezilecek Yerler

Trabzon Gezilecek Yerler

Karadeniz Bölgesi’nin Samsun’dan sonra en büyük şehri olan Trabzon; her yanı uçsuz bucaksız yeşilliklerle kaplı; tarihiyle, iklimiyle, tarımıyla ve uzayıp giden sahil yolu ile Karadeniz’in güzide şehri…

Doğu Karadeniz’de yer alan Trabzon’da görülecek, gezilecek harika yerler var. Yaylaları, dağ evleri, deniz manzaralı enfes yerleşim yerleri ile hayran kalacağınız Trabzon’da görmeniz gereken yerleri sıraladık.

İşte Trabzon için tavsiyelerimiz:

SÜMELA MANASTIRI

Sümela Manastırı

Trabzon’un Maçka ilçesinin Altındere köyü sınırları içerisinde yer alır.Vadiden yaklaşık 300metre yükseğe kurulan bu yapı halk arasında” Meryem Ana “olarak anılır.Rivayete göre Bizans imparatoru I.Theodosius zamanında Atina’dan gelen Barnabas ve Sophranios isimli iki rahip tarafından kurulmuştur.Manastırdaki fresklerde işlenen başlıca konular İncil’den alınmış sahneler, Hz. İsa ve Meryem Ana’nın hayatı ile ilgili tasvirlerdir. Bu tarihe meydan okumuş yapıyı Trabzon seyahatinizi tamamlamadan görmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

BOZTEPE

Boztepe

Hem gece hem gündüz Trabzon’u kuş bakışı izlemenizi sağlayan bu yer Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yer alıyor.Bir yandan çayınızı yudumlayıp bir yandan eşsiz manzaranın tadını çıkartmak istiyorsanız Boztepe tam aradığınız yer.

UZUNGÖL

Uzungöl

Trabzon’a 99 km deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunan bu göl maviyle yeşilin birbirine karıştığı nefis bir manzara sunuyor.Gölün doğal güzelliğinin yanında bölgede yapabileceğiniz pek çok aktivite var.Helikopter turu,yamaç paraşütü,atv turu bunlardan bazıları.Trabzon’dan belirli saat aralıklarında kalkan otobüslerle göle ulaşım sağlayabilirsiniz.

TRABZON KALESİ

Trabzon Kalesi

İl merkezinin Ortahisar mevkiinde bulunur. Bugünkü surların en eski bölümü MÖ 4'üncü yüzyıl Roma Dönemi’ne dayanmaktadır. Trabzon surları Yukarı Hisar, İç Kale, Orta Hisar ve Aşağı Hisar olmak üzere üç bölüme ayrılmaktadır. Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında kurulmuş olup kaba bir yamuğa benzemektedir.Şehrin adının buradan geldiğine inanılır.

ATATÜRK KÖŞKÜ

Atatürk Köşkü

Trabzon’un Soğuksu semtinde yer alan köşk yirminci yüzyılın başlarında yaptırılmıştır.1934,1937 yıllarında Atatürk bu köşkte ağırlanmıştır.O dönemde kullanılan eşyalarla dekore edilerekziyarete açılmıştır.Köşke her gün ziyaret açık olup Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin ring seferleri ile ulaşılması mümkündür.

ÇAL MAĞARASI

Çal Mağarası

Dünyanın en uzun 2.mağarası kabul edilen Çal Mağarası Düzköy ilçesine bağlı Çal beldesinde bulunuyor.Deniz seviyesinden 1050m yükseklikte yer alıyor.İçerisinden dere akan bu mağara ziyaretçilerini bekliyor.Trabzon gezinizin bir sonraki durağı olabilir.

VAZELON MANASTIRI

Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan bir Rum manastırı.Şehir merkezinin 40km güneyinde yer alıp 270 yılında inşa edilmiştir.Manastır günümüze gelene kadar pek çok kez yenilenmiş ancak 1923 yılında terk edilmiştir.Yine de tarihin izlerini taşıyan bu yapıyı görmenizi tavsiye ederiz.Tur gezileri ve il merkezinden kalkan minibüslerle manastıra ulaşım sağlayabilirsiniz.

ALTINDERE VADİSİ MİLLİ PARKI

Trabzon’ un Maçka ilçesinde 4 bin 800 hektarlık geniş alana yayılmış park içinde yüzlerce çeşit hayvan ve bitki türünü barındırıyor.Aynı zamanda bu büyük park Sümela Manastırını da içinde bulunduruyor.Bol oksijenli bir doğa yürüyüşü için harika bir lokasyon.

GÜLBAHAR  HATUN CAMİ

Gülbaharhatun Camii Yavuz Sultan Selim'in annesi Gülbahar Hatun'un hatırası için Orta Hisar'ın batısında, Zağnos Köprüsü'nün yakınında bir külliye içerisinde yapılmıştır.Kaynaklara göre 1514 yılında yaptırılmıştır.Şehir içi otobüs hatlarıyla bu tarihi yapıyı ziyaret edebilirsiniz.

ZAĞNOS VADİSİ

Trabzon’un yeşil mimari alanlarından bir tanesi olan bu park belediye tarafından hayata geçirilen bir proje.Özellikle bahar ve yaz aylarında sevdiklerinizle beraber piknik yapıp keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak harika bir alan sunuyor.Trabzon’a gittiğinizde vakit geçirmek isteyeceğiniz bir yer olabilir.

TRABZON AYASOFYA MÜZESİ

Trabzon Ayasofya Müzesi

Kral I. Manuel tarafından 1250 – 1260 yılları arasında yaptırılmıştır. 1584 yılında sultanın emriyle Kürd Ali Bey tarafından kilise camiye dönüştürülmüştür.Uzun bir süre cami onarılmamış ve ibadete kapatılmıştır.1.Dünya Savaşı sırasında ise Trabzon’u işgal eden Rus ordusu tarafından depo ve askeri hastane olarak kullanılmıştır.1964 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek müze halini almıştır.2013 yılında da yeniden ibadete açılmıştır.Geçmişle günümüze köprü kurmuş bu yapıyı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.


 

Yorum Yap
Ad Soyad
E-Posta
Telefon
Mesaj
Doğrulama kodu : 1862
WhatsApp Destek! whatsapp
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için çerez politikaları ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.